Komfort a bezpečnosť v kuchyni. Vsaďte na správne vybavenie!
Profesionálne kuchyne v gastronomickom zariadení tvoria predovšetkým kvalifikovaný personál, ktorý musí byť schopný zodpovedným spôsobom servírovať pokrmy najvyššej kvality. Ku konečnému pozitívnemu dojmu, ktorý daná reštaurácia má na svojich zákazníkov, by nedošlo, keby nebola vybavená vhodným technickým vybavením, ktoré by mala mať každá reštaurácia. To platí tiež pre hygienu a bezpečnosť. Čomu by ste mali venovať pozornosť, aby ste zaistili pohodlie a bezpečnosť pri práci pre zamestnancov?
Gastronomický odev – aký by mal byť?
Každý pracovný odev by mal poskytovať pohodlie a chrániť zamestnancov pred
možnými zraneniami, ako sú drobné popáleniny alebo škrabance. Gastronomický
odev je však špecifickým typom oblečenia, pretože jeho vzhľad by mal byť
úhľadný a elegantný. Obzvlášť oblečenie určené pre čašníkov by malo mať
formálny charakter. Vzhľad však nie je všetko a navzdory elegantnému strihu
šaty nemôžu obmedziť pohyby personálu.
Gastronomické oblečenie pre ľudí pracujúcich v kuchyni má trochu inú úlohu. Odev
kuchára alebo pomocníka už nemusí byť tak formálny, ale mal by plniť ďalšie
dôležité funkcie. Predovšetkým musí chrániť zamestnanca pred horúcou parou či
horúcim striekajúcim olejom. Okrem toho by si ľudia v kuchyni mali chrániť
hlavu tak, aby sa do jedla nedostali žiadne vlasy. Ochranné odevy pre osoby
pohybujúcich na miestach, kde sa jedlo pripravuje, sú nesmierne dôležité, a to
nielen pre bezpečnosť personálu, ale tiež na hygienu prostredia, v ktorom sa
jedlo pripravuje.
Gastronomické vybavenie a náčinia špeciálne určené pre gastronómiu
Gastronomický obchod Gastromania.sk sa
špecializuje na široký výber vybavenia špeciálne pre gastronómiu. To znamená,
že produkty dostupné v špecializovanom obchode sa výrazne líšia od produktov
obecne dostupných. Gastronomické vybavenie a náčinie pre profesionálne použitie
sa najčastejšie vyrába za použitia pokročilých moderných technológií, ktoré
predlžujú ich životnosť a tým ich pripravujú na ťažšie podmienky, s nimi sa
stretávajú profesionálne kuchyne.
Úlohou každej reštaurácie, baru alebo jedálne je starať sa nielen o spokojnosť
zákazníka, ale tiež o jeho zdravie. Preto je použitie profesionálneho vybavenia
tak dôležité. Tovar dostupný v našom gastronomickom obchode je vyrobený z
vysoko kvalitných materiálov, ktoré zaisťujú, že jedlá pripravené a
prechovávané v nich sú bezpečné na požívanie.
Aké funkcie by mali mať gastronomické vybavenia a riady?
Gastronomický obchod, ktorý distribuuje profesionálne kuchynské vybavenie,
ponúka vybavenie, ktoré:
● spĺňa podmienky ochrany zdravia (sanepidu) a bezpečnosť a hygienu práce
(BHP),
● vyznačuje sa odolnosťou voči poškodeniu,
● je vyrobené z materiálov, ktoré sa ľahko čistia
● je vhodné na umývanie v gastronomických umývačkách riadu a má príslušné
pokyny na použitie.
Vsádzajte na dodávateľa gastronomických riešení, ktorý pozná potreby moderných majiteľov gastronomických zariadení. Pomocou kvalifikovaných poradcov obchodu Gastromania.sk si zaistíte priateľské a bezpečné miesto.